Meny Stäng

Medarbetare

Camilla Janzon, redaktör

Kulturkoll är en sajt som jag själv har längtat efter. En plats där man kan få tips om högt och lågt, fint och fult inom kulturens värld. Själv vurmar jag nog mest för teater men jag tittar också mycket på film, går gärna och ofta på utställningar, lyssnar mycket på musik plus att jag älskar tidningar, böcker, mode, kulturdebatter och…..vilken tur att allt sånt finns samlat här på Kulturkoll!

Carl Aronsson, bildredaktör & skribent

Carl anser att bra kultur skapas med utgångspunkt från betraktarens villkor snarare än konstnärens ambitioner. Begriplighet och underhållningsvärde är nyckelord när han recenserar, och Carls löfte till är att aldrig ge ett extra plus bara för att något är independent, svenskproducerat eller en kritikerrosad klassiker. Kultur ska vara samtida, nyskapande och kompromisslöst underhållande.

Elisabeth Oweson, skribent

Den svenska kulturscenen är jag ganska långt ifrån, rent fysiskt, men stundtals följer jag den på avstånd  – och det kanske bara är positivt? Jag kommer mest att ge dig litteraturkommentarer och jag läser allt från Nobelpristagare till chicklit, ganska sällan deckare och biografier men gärna det som som kännetecknas som ”ungdomsböcker”. Om det händer något kulturspännande i min avkrok lovar jag att du får veta det också.

Ulla Tiderman, skribent

Jag är idrottslärare och journalist och har skrivit mycket om medicin, hälsa och friskvård. I dag är det en blandad kompott, bland annat personporträtt på kulturpersonligheter. En av mina allra största kulturupplevelser var när jag såg en utställning med Alexander Calders mobiler 1994. Då var Moderna museet inhyst i de gamla spårvagnshallarna på Birger Jarlsgatan i Stockholm, samtidigt som det nya Moderna museet byggdes på Skeppsholmen. Men min allra största insikt om kultur var när jag insåg att man faktiskt får tycka precis vad man vill, det finns inget rätt eller fel. Det öppnade mina sinnen och kultur har därefter varit en ständig källa till glädje och skratt. Alla former av kulturyttringar är en kreativ process som borde vara öppen för alla att uppleva, se, ta del av och tycka och ha åsikter om oavsett tidigare kunskap, antal poäng på universitet och högskola eller annan erfarenhet. Teater, film, konst, musik i alla former är helt enkelt så himla roligt, så lustfyllt och så berikande att det nästintill ingår i den luft jag andas. Inget fel, inget rätt – bara glädje rätt och slätt. Detta vill jag förmedla till alla som läser Kulturkoll.