Meny Stäng

Debatt: Kritikerna förstör varumärket teater. Läs kulturchefens malliga replik

Kulturkolls debattinlägg har rört upp känslorna på SvD Kultur. I en direkttweet till Kulturkoll replikerar Anders Q Björkman på inlägget. Han är enligt egen uppgift biträdande kulturchef på Svenska Dagbladet.

”Det förekommer enorma mängder text som SvD ’vägrar’ publicera. Ofta p g a det som Bergman i din text anklagas för: Dåligt manus. Feb 29, 2:26 PM”

Debattartikeln läser du här

 

 

 

 

4 kommentarer

  1. Eskil B

    Anders Q bekräftar bara min uppfattning om att SvD har en världsfrånvända kulturavdelning. Är det något de borde ha lämnat plats för så är det den här debatten.

  2. Anna

    Klockrent. Har aldrig haft utbyte av teaterrecensionerna i DN. Det är nästan så att de fungerar tvärtom. En bra recension innebär ofta en dålig föreställning.

  3. Sofie M

    Oerhört märklig replik. Låter som forna östeuropa där oliktänknade sattes i fängelse, men det var alltid för något annat än deras åsikter. Jag tycker att SvD:s teaterrecensioner är något bättre än DN:s men håller med debattören fullständigt. Båda skriver som på 70-talet och det finns ingen känsla för vad läsarna är intresserade av. Så DN och SvD – gör om och gör rätt.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.