Debatt: Kritikerna förstör varumärket teater. Läs kulturchefens malliga replik

On 1 mars, 2012 by Carl Aronsson

Kulturkolls debattinlägg har rört upp känslorna på SvD Kultur. I en direkttweet till Kulturkoll replikerar Anders Q Björkman på inlägget. Han är enligt egen uppgift biträdande kulturchef på Svenska Dagbladet.

”Det förekommer enorma mängder text som SvD ’vägrar’ publicera. Ofta p g a det som Bergman i din text anklagas för: Dåligt manus. Feb 29, 2:26 PM”

Debattartikeln läser du här

 

 

 

 

4 Responses to “Debatt: Kritikerna förstör varumärket teater. Läs kulturchefens malliga replik”

 • Eskil B

  Anders Q bekräftar bara min uppfattning om att SvD har en världsfrånvända kulturavdelning. Är det något de borde ha lämnat plats för så är det den här debatten.

 • Anna

  Klockrent. Har aldrig haft utbyte av teaterrecensionerna i DN. Det är nästan så att de fungerar tvärtom. En bra recension innebär ofta en dålig föreställning.

 • Dejan Nilsson

  Inte många IQ i Anders Q:s replik! Är insändare manus???? Heja Kulturkoll!!!!

 • Sofie M

  Oerhört märklig replik. Låter som forna östeuropa där oliktänknade sattes i fängelse, men det var alltid för något annat än deras åsikter. Jag tycker att SvD:s teaterrecensioner är något bättre än DN:s men håller med debattören fullständigt. Båda skriver som på 70-talet och det finns ingen känsla för vad läsarna är intresserade av. Så DN och SvD – gör om och gör rätt.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.